Definitieve doorbraak boven 1400 kan S&P 500 naar nieuwe jaarpieken voeren

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld geopend, zonder dat er meteen een duidelijke richting zichtbaar was. De belangrijkste indices blijven dicht in de buurt van de nullijn. Dat betekent dat de S&P500 nog steeds flirt met de kaap van 1400 punten.

Een definitieve doorbraak boven dat niveau zou een nieuw technisch koopsignaal opleveren, waarbij de index nieuwe jaarpieken kan laten optekenen.

Goldman Sachs maakte vandaag bekend dat het de blootstelling aan Italiaanse staatsobligaties met 92% heeft afgebouwd.

Aardgas opnieuw duurder

Aardgas werd volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis 3,5 procent duurder. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige

week met 33 miljard cubic feet (cf) of 1 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf

werd op een toename met slechts 27 miljard cf gerekend.

De aardgasvoorraden bevonden zich op 6 juli 21,2 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 516 miljard cf of 19,7 procent tegenover 22,7

procent een week eerder.

Energieprijzen zitten weer in de lift

Op de internationale energiemarkten werden volgens Royal Bank of Scotland alle olieproducten vorige week opnieuw duurder. Bij Brent liep het augustus termijncontract af en is september de nieuwe referentiefuture. De prijs van een vat Brent voor levering in september steeg op weekbasis met 4,3 procent.

Bij de Amerikaanse variant West Texas Intermediate (WTI) liep de vorige future pas vrijdag af. WTI liet 5 procent bijschrijven. De Chinese vraag naar olieproducten daalde in juni met bijna 400.000 vaten per dag. Het grootste gedeelte van deze afname komt op rekening van de raffinaderijen, die hun activiteit wat hebben teruggeschroefd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content