Debat over hefboomwerking Europees steunfonds moet nog gevoerd worden

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, met verliezen die ten opzichte van de opening enigszins zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 moet zowat driekwart procent prijsgeven, in het geval van de BEL 20 loopt het verlies op tot in de buurt van een half procent.

Op de Brusselse beurs zijn het vooral de industrials die zwak op koers liggen, met name Bekaert en Nyrstar moeten terrein prijsgeven.

Aan de andere kant staat Ageas, dat een behoorlijke winst kan boeken. Op de valutamarkten valt de koers van de euro terug richting 1,29 euro.

Volgens de Duitse onderminister van Financiën Steffen Kampeter moet het debat over de hefboomwerking van het Europees steunfonds nog steeds gevoerd worden, er is nog altijd niets definitiefs beslist. Kampeter beloofde dat in ieder geval het Duits parlement geraadpleegd zal worden.

ING boekt boekwinst van 1,10 miljard euro

ING zal met de verkoop van ING Direct Canada een opbrengst van Canadese $ 3, 1 mrd en een boekwinst van Eur 1,1 mrd behalen. De overeenkomst met Scotiabank zal resulteren in een positieve invloed van 47 basispunten op de core Tier I ratio naar 11,6%.

Momenteel lopen nog verkoopacties van de Britse ING Direct, de ING vermogensbeheeractiviteiten en de Aziatische verzekeringsactiviteiten.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht de terugbetaling van de overheidssteun voor eind van het jaar op basis van een voldoende solvabiliteit.

Hoewel Theodoor Gilissen Bankiers een duidelijke verbetering ziet in het eigen vermogen is de rating van de bank nog houden in afwachting van de verdere ontwikkeling van de balanswaarde (oa. Spanje).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content