De rijken worden inderdaad rijker, maar dan wel alleen maar de superrijken

Het is tot dusver een goed jaar geworden voor miljardairs. Maar voor multimiljonairs is het een minder goed jaar geweest, tenminste wanneer we Mykolas Rambus, chief executive officer van Wealth-X, mogen vergeten. Waar zit volgens Rambus dan eigenlijk het verschil?

Heel eenvoudig, miljardairs krijgen nog beter advies dan miljonairs. Het gezamenlijke fortuin van alle miljardairs samen bedraagt momenteel ongeveer 6200 miljard dollar, tenminste wanneer we de cijfers van het onderzoeksbureau Wealth-X mogen geloven.

187.380 mensen bezitten 30 miljoen dollar of meer

Anderzijds daalde echter het vermogen van de multimiljonairs volgens Wealth-X met 1,80% tot 25.800 miljard dollar. Uiteindelijk werden de bezitter van een fortuin dat zich situeert tussen 200 en 300 miljoen dollar het hardst getroffen, zonder dat meteen duidelijk werd waarom.

Het aantal bezitters van een fortuin met een waarde van minstens 30 miljoen dollar groeide overigens slechts met 0,60%. 187.380 mensen bezitten nu 30 miljoen dollar of meer. Opvallend is overigens nog dat de Amerikaanse miljardairs het beter deden dan de Aziatische.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content