De Nederlandse miljonair ziet het weer helemaal zitten

De Nederlandse miljonair is opvallend positiever gestemd over de ontwikkeling van het eigen vermogen, de economie en de eigen zakelijke situatie dan een jaar geleden. De miljonair is hierover ook duidelijk optimistischer dan de gemiddelde Nederlander.

Hoewel de miljonair sinds de crisis meer is gaan sparen en minder belegt, lijkt de beweging naar meer sparen te stabiliseren. Dit blijkt uit het Dutch Wealth Report 2013 van Van Lanschot Bankiers.

Er zijn 92.000 miljonairshuishoudens in Nederland, ruim één op de honderd huishoudens. Het percentage Nederlandse miljonairshuishoudens blijft de laatste jaren stabiel rond de 1,3%.

De gemiddelde miljonair bezit bijna € 3 miljoen, tegenover een gemiddeld vermogen van € 56.000 van niet-miljonairs.

Miljonairs bezitten daarmee bijna 40% van het totale particuliere vermogen in Nederland. Meer dan de helft van de miljonairs heeft een belangrijk deel van zijn vermogen verdiend met een eigen onderneming.

Het besteedbaar jaarinkomen van de miljonair ligt met € 93.000 gemiddeld 3 keer zo hoog als dat van de gemiddelde Nederlander (€ 32.000).

Het inkomensverschil tussen miljonairs en niet-miljonairs is daarmee veel kleiner dan het vermogensverschil. Blaricum is met 10% de gemeente met de hoogste miljonairsdichtheid, gevolgd door Bloemendaal (9,7%), Laren (NH) (9,4%) en Wassenaar (8,9%).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content