De lang verwachte katalysator voor de koers bij Econocom

De geconsolideerde omzet van de eerste jaarhelft 2012 bij Econom bedroeg 736,9 miljoen euro tegenover 763,7 miljoen euro vorig jaar. In een marktcontext die gekenmerkt wordt door een afwachtende houding van de opdrachtgevers is deze lichte daling (-3,5%) voornamelijk te verklaren door een vertraging in de uitvoering van bepaalde contracten en door de terugtrekking uit niet-strategische commerciële activiteiten.

Door de activiteit tot de essentie terug te schroeven en dankzij de synergieën uit de integratie van ECS én een goede beheersing van de bedrijfskosten, is het courant bedrijfsresultaat van 18,6 miljoen euro tot 26 miljoen euro (+39%) gestegen.

Het nettoresultaat vervijfvoudigde in een jaar tijd en komt uit op 13,7 miljoen euro eind juni 2012, dankzij een gevoelige daling van de financiële kosten en de integratiekosten.

Aandeel is goedkoop gewaardeerd

Matthias Maenhaut van ING sprak van de lang verwachte katalysator voor de koers bij Econocom. De resultaten waren meer dan behoorlijk en moeten een bodem onder de koers kunnen leggen. Zoals verwacht handhaafde het bedrijf de guidance voor het volledige boekjaar.

De waardering van het aandeel Econocom is op de huidige niveaus meer dan redelijk, ze is lager dan het historisch gemiddelde.

Op basis van de cijfers handhaaft Maenhaut een koopadvies voor het aandeel met daaraan gekoppeld een koersdoel van 21 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content