Daimler doet Tesla-aandelen van de hand

© Knack.be

De Duitse autofabrikant Daimler heeft zijn Tesla-aandelen verkocht. Het laatste pakket aandelen ging over de toonbank voor meer dan 600 miljoen euro.

De Duitse autofabrikant Daimler heeft geen aandelen meer in de Amerikaanse pionier in elektrische voertuigen Tesla Motors. Daimler verkocht zijn laatste pakket aandelen voor iets meer dan 600 miljoen euro, laat de fabrikant weten. De samenwerking tussen beide bedrijven wordt wel voortgezet.

Daimler kocht in mei 2009 een belang van ruim 9 procent in Tesla voor een bedrag van 50 miljoen dollar. Nadien werd een deel van die aandelen doorverkocht aan een investeringsmaatschappij in Abu Dhabi. Daimler hield een belang over van 3,9 procent, dat nu van de hand werd gedaan voor 613 miljoen euro.

Daimler blijft wel samenwerken met Tesla. “Het partnerschap is zeer succesvol en wordt ook in de toekomst voortgezet”, klinkt het. Tesla werkte onder meer mee aan de ontwikkeling van de elektrische Smart en de elektrische A- en B-klasse van Mercedes. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content