Credit Agricole verliest op Griekenland en Italië

Credit Agricole rapporteerde in de laatste week van augustus resultaten over het tweede kwartaal. De cijfers van de bank tonen een gemengd beeld: waar de omzet van Credit Agricole hoger uitkwam dan verwacht, bleef de netto winst ver achter bij de consensusverwachting.

De analisten van ABN Amro blijven een verkoopadvies hanteren voor het aandeel Credit Agricole.

Credit Agricole zag de omzet in het tweede kwartaal met 14,1% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 4,8 miljard.

Hiermee wist de bank de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden een omzet van EUR 4,6 miljard becijferd. De netto winst van Credit Agricole viel echter enorm tegen: EUR 111 miljoen (-67,4%) versus een door analisten verwachte winst van EUR 462 miljoen.

Veel exposure in Griekenland

De winstgevendheid van Credit Agricole werd negatief beïnvloed door een verlies van EUR 370 miljoen dat in Griekenland werd gerealiseerd.

Daarnaast moest de bank voor een bedrag van EUR 427 miljoen afschrijven op het belang in de Italiaanse branchegenoot Intesa Sanpaolo.

Credit Agricole heeft veel exposure in het Griekenland, onder meer via dochteronderneming Emporiki. Bovendien is de Franse bank sterk vertegenwoordigd in Italië. Zowel Griekenland als Italië bevinden zich in het epicentrum van de eurocrisis; beide landen zijn bovendien in een recessie beland.

De waardering van het aandeel Credit Agricole ligt onder het sectorgemiddelde. Op de beurs presteert Credit Agricole echter minder goed dan Europese sectorgenoten. De analisten van ABN Amro blijven een verkoopadvies hanteren voor het aandeel Credit Agricole.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content