Consumptie van koper in China voor het eerst sinds 2008 gedaald

Volgens Simon Hunt Strategic Services zal de consumptie van koper in China dit jaar voor het eerst sinds 2008 dalen. Simon Hunt, chief executive officer van Simon Hunt Strategic Services, verwijst in dat verband naar een terugval in de vraag en naar een stijging van de voorraden.

Dit jaar zou de consumptie van koper in China met 8,50% dalen tot nog ongeveer 5,60 miljoen ton. Hunt kwam tot deze conclusie na het land gedurende enkele weken bereisd te hebben. Volgend jaar zou in de visie van Hunt de consumptie van koper weer moeten aantrekken.

Nog geen signalen die in de richting van herstel wijzen

Volgend jaar zou de consumptie van koper met 5,60% kunnen toenemen tot 5,90 miljoen ton. China wordt getroffen door een terugval in de export, terwijl de binnenlandse vraag vertraagt. China kampt bovendien met een surplus aan capaciteit en met het feit dat geld duur is geworden.

Er zijn nog geen signalen die in de richting van een herstel wijzen. Hunt kon met eigen ogen vaststellen hoe de opslagplaatsen uitpuilen van kopervoorraden die maar niet opgebruikt raken. Pas wanneer deze voorraden opgebruikt zijn, kan de vraag naar koper weer aantrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content