Comeback van de financiële waarden?

Dankzij een (tijdelijke) afkoeling van de vrees voor een mogelijke interventie in Syrië en positieve economische indicatoren (over het vertrouwen in de verwerkende nijverheid in China en de eurozone ) hebben beleggers volgens Arnaud Delaunay van Leleux hun vertrouwen herwonnen en daarom herpositioneren zij zich in cyclische aandelen uit de auto- en financiële sector, enz.

Sinds het uitbreken van de subprime crisis heeft de banksector ingrijpende veranderingen moeten ondergaan : recordkapitaalverhogingen via de beurs, afbouw van te risicovolle activiteiten (bijv. trading voor eigen rekening), versterking van de retailactiviteiten, toename van de prudentiële regels, een besmeurd imago,…kortom, een factuur die ons uiteindelijk veel geld zal gekost hebben en die de aandelenkoersen de zes afgelopen jaren zwaar afgestraft heeft.

Maar sinds de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal (die boven de verwachtingen van de beleggers uitkwamen) herwint de banksector terug terrein op de beursvloer.

In een omgeving waarin de financiële aandelen (banken en verzekeraars) nog grotendeels ondergewaardeerd blijven (hoewel de winsten terug zijn en de kwaliteit van de balansen verbeterd is), zal de korting (dat is het verschil tussen de waarde van de activa en de beurswaarde) geleidelijk verdwijnen. Delaunay heeft een koopadvies voor BNP Paribas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content