Cijfers IBM en Intel remmen Wall Street af

Wall Street is vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Nasdaq noteert dicht in de buurt van de nullijn, wat betekent dat de ondertoon niet zo slecht is. De beleggers volgen de gebeurtenissen in Europa weliswaar op de voet, maar hebben toch vooral oog voor de bedrijfsresultaten in eigen land.

Niet alle gepubliceerde cijfers vallen mee, IBM en Intel kregen bijvoorbeeld een (weliswaar lichte) onvoldoende op de cijfers. Yahoo kreeg wel een voldoende, de koers van dit aandeel noteert zowat 3% boven het slotniveau van gisteren. Morgen is het uitkijken naar de resultaten van Microsoft.

Zwakke omzet weegt op koers IBM

Gisterenavond maakte ook IBM de resultaten over het eerste kwartaal bekend. International Business Machines kon de beleggers niet bekoren, hoewel de winst per aandeel boven de verwachtingen van de analisten uitkwam. De omzet bleef echter stabiel en op dat vlak hadden de beleggers toch op iets meer gerekend.

IBM is een slachtoffer van de Europese schuldencrisis, want zowel in Azië, de Verenigde Staten en de groeimarkten werd een duidelijke verbetering vastgesteld. In de BRIC-landen steeg de omzet bijvoorbeeld met 10%. De koers van IBM opende zowat 2,50% lager.

Anderzijds maakte Intel een zwakke guidance wat de winstmarges betreft bekend. De chipproducent moderniseert oude fabrieken en in nieuwe technologie die de toekomst van het bedrijf moet verzekeren. Ook de koers van Intel moet zowat 2,50% prijsgeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content