Chinese PMI legt bodem onder de koersen op Aziatische beurzen

Het sentiment op de Aziatische beurzen is vanmorgen verdeeld, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. De belangrijkste indices noteren meestal toch weer dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. De Chinese beurs is vrij vast gestemd en daar is positief macro-economisch nieuws niet vreemd aan.

De index van de aankoopmanagers is in China namelijk hoger dan verwacht uitgekomen op 50,20, ten opzichte van 49,80 in september.

Een cijfer boven 50 geeft aan dat de economie opnieuw groeit. Daarmee is de vrees voor een harde landing van de Chinese economie voorlopig weggevallen.

De reactie van de beleggers was positief, de Shanghai Composite Index liet een forse stijging optekenen. Anderzijds maakten een aantal belangrijke Aziatische bedrijven tegenvallende bedrijfsresultaten bekend en dat woog uiteraard op het sentiment. Per saldo gingen de beleggers dus op rem staan.

Beleg in een strategie met een gedegen beleggingsproces

Neel Kashkari van PIMCO vindt dat klanten iet achter de hipste aandelenfondsen moeten aanhollen, maar voor de langere termijn moeten beleggen in strategieën met een gedegen beleggingsproces.

Bij actief beheerde aandelenfondsen vormen goede prestaties op de korte termijn geen geschikte indicator voor stabiele prestaties op de lange termijn. Dat is onder meer vanwege de hoge volatiliteit van de ‘alfa’ op korte termijn.

In plaats daarvan kunnen klanten zich beter richten op het begrijpen van het beleggingsproces van een aandelenstrategie, en voorkomen om te reageren op marktbewegingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content