Chinese goudimport vanuit Hong Kong dramatisch gedaald

De argumenten van de goudkevers zijn bekend: de goudprijs beschikt over een fors stijgingspotentieel vanwege de onblusbare dorst van de Chinezen naar goud.

De werkelijkheid is echter minder prozaïsch, want die dorst naar goud zou wel eens minder groot zijn algemeen wordt aangenomen.

De Chinese goudverkopen zijn recent fors gedaald, zo blijkt. De Chinese goudimport vanuit Hong Kong is in augustus dramatisch gedaald.

In totaal werd die maand nog 54 ton goud geïmporteerd, of een daling met maar liefst 29% ten opzichte van de maand voordien. In juli werd nog 76 ton geïmporteerd.

Voorraden stapelen zich op

Scotia Mocatta, managing director bij Sunil Kashyap in Hong Kong, zegt van zijn afnemers in China niet zo’n gunstige berichten te ontvangen.

Die klanten hebben de voorraden aan onverkocht goud zien oplopen, waardoor er niet dadelijk behoefte is om nog meer goud te importeren.

Het kopen van goudstaven en gouden munten is relatief nieuw in China, maar in de afgelopen paar jaar was de Chinese import van goud met vele tientallen procenten gestegen.

De geringere belangstelling voor goud in China kan uiteraard ook niet los worden gezien van de economische groeivertraging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content