Chinese centrale bank behaalt een eerste overwinning

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De BEL 20 wint ongeveer een half procent, de winsten voor de andere indices situeren zich in dezelfde orde van grootte. De aandacht van de beleggers verplaatst zich inmiddels van de Oekraïne naar het Verre Oosten.

Professor Stefan Duchateau past intussen de aandelenposities in de regio Asia Pacific gradueel maar zeer voorzichtig aan en investeren wat betreft China enkel in bedrijven die op consumptie zijn gericht.

Dit is immers ook de richting die de Chinese politieke top wenst te volgen: weg van boom-bust scenario’s die gepaard gaan met een investeringseconomie, maar op weg naar een geleidelijkere, meer stabiele en voorspelbare groei via een economie die zich meer richt op consumptie.

De Chinese overheid lijkt intussen succes te boeken in haar strijd tegen de vastgoedinvesteerders. De rentevoeten op de interbancaire markt lopen hierdoor in belangrijke mate terug, hetgeen de industrie en de consument wat meer ademruimte biedt.

1-0 dus voor de Chinese centrale bank. Genoeg om eens een keer te juichen, maar niet meer dan dat. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content