Chinese bedrijven zien onbetaalde facturen snel oplopen

Vertraagt de Chinese economie ja of nee? Sommige analisten denken dat dit inderdaad het geval is, anderen zijn er niet helemaal zeker van. De indicatoren wijzen namelijk niet allemaal in dezelfde richting.

Er zijn echter een aantal signalen die er op kunnen wijzen dat er wel degelijk sprake is van een sterker dan verwachte groeivertraging.

De Chinese bedrijven zien de onbetaalde facturen snel oplopen, in het derde kwartaal was er sprake van een scherpe toename van het aantal openstaande facturen.

Daarmee wordt duidelijk dat de groeivertraging wel degelijk op de balans van de bedrijven weegt.

66% van de bedrijven heeft last om de klanten te doen betalen

66% van de bedrijven heeft last om de klanten te doen betalen, zo blijkt uit een analyse gemaakt door de Financial Times. Volgens de S&P Capital IQ database steeg het aantal onbetaalde rekeningen in verhouding tot de gerealiseerde omzet ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Vooral de bedrijven uit de bouw en uit infrastructuurwerken worden hard geraakt, evenals machinebouwers, staalbedrijven, steenkoolmijnen, cementbedrijven enzovoort.

Sany Heavy, de negende machinebouwer in de wereld, rapporteerde dat het aantal onbetaalde rekeningen ten opzichte van vorig jaar met 86% is gestegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content