China zal nog meer grondstoffen moeten importeren

Het economisch nieuws uit China lijkt aan de beterhand. Boris Cukon van Fuchs Global Natural Resources merkt op dat de staalproductie in het land in maart met bijna 4% is gestegen, dat de autoproductie op jaarbasis met 5,10% is toegenomen en dat het bedrag aan nieuwe kredieten (160 miljard dollar) aan het hoogste tempo sinds januari 2011 is gestegen.

Het plaatje op lange termijn blijft er goed uitzien, wat ook bleek uit een verklaring afgelopen week afgelegd door Xu Sahoshi, de Chinese minister van Land en Grondstoffen. Sahoshi vertelde aan het nieuwsagentschap Xinhua dat het onderzoek naar 45 soorten grondstoffen werd afgerond.

Daaruit bleek dat China op basis van de beschikbare reserves in de komende 10 tot 20 jaar met een groot tekort aan grondstoffen zal worden geconfronteerd. Dat betekent meteen dat het land nog grote hoeveelheden grondstoffen zal moeten importeren om aan de vraag te kunnen voldoen.

Mijnbedrijven zullen nieuwe reserves blijven opzoeken

Cukon is van mening dat de grote mijnbedrijven nieuwe reserves zullen blijven opzoeken. Dat betekent dat er bijkomende investeringen gaan volgen in grote grote projecten van Lumina Copper, Northern Dynasty Minerals, Anfield Nickel, Kivaliq Energy (uranium enzovoort).

Fuchs Global Natural Resources is op de eerste plaats in koper belegd, dit vanwege de sterke fundamentals bij dit basismetaal. Deze fundamentals blijken bovendien nog sterker te worden. Chili, de grootste koperproducent in de wereld, heeft moeite om de koperproductie te ondersteunen, wat prijsondersteunend werkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content