Chaotisch parcours voor grondstoffen op komst

Saxo Bank voorziet een chaotisch parcours voor grondstoffen, de geopolitieke spanningen hebben immers het onvoorspelbaar karakter van de oliemarkten verergerd. De graanprijzen zullen mogelijk oplaaien terwijl een consolidatie van het goud waarschijnlijk is voor het tweede trimester.

De volatiliteit zou op de aandelenmarkten moeten terugkeren nu ze van ondersteunende maatregelen zullen beroofd worden. In die context zullen de zogenoemde renderende waarden betere prestaties boeken dan het gemiddelde.

Australische dollar boezemt wantrouwen in

Wat de valuta betreft, is het de Australische dollar die ons het meeste wantrouwen inspireert : AUD heeft met een vertraging van de activiteit in China het meest te verliezen en haar huidige pariteit, die reeds hoog staat ten opzichte van de Yuan, loopt het gevaar nog te verhogen naarmate de economische omstandigheden in China verslechten en dat de instroom van kapitalen slinken.

Steen Jakobsen, Chief Economist bij Saxo Bank, verklaart : “Het financiële experimenteren, gestart door de politieke beleidsvoerders, in de nasleep van het faillissement van Lehman, is nu in zijn vierde jaar en de resultaten zijn uitermate dun.”

“Centrale banken over de hele wereld zijn bezield met de drang om zoveel mogelijk geld te drukken om hun wisselkoers ten opzichte van andere landen in moeilijkheden naar beneden te trekken, wat enkel een algemene verpaupering kan veroorzaken. Uiteindelijk zal de markt moeten erkennen dat de rentevoeten hun dieptepunt hebben bereikt wanneer een einde zal worden gesteld aan de niet-conventionele maatregelen die zullen worden vervangen, voor een bijzonder lange periode, door lage rentevoeten en een anemische groei. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content