Cera sluit intekenperiode E-aandelen af met ruim 32.000 inschrijvingen

© Image Globe
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Een van de grootste coöperaties van België, Cera heeft vandaag de intekenperiode voor E-aandelen afgesloten met meer dan 32.000 inschrijvingen, waaronder meer dan 11.000 nieuwe vennoten.

De uitgifte van E-aandelen liep van 5 mei 2014 tot en met 28 april 2015. Zowel nieuwe als bestaande vennoten konden intekenen. Meer dan dan 32.000 personen tekenden in op een pakket van 25 aandelen, met een waarde van 1250 euro per pakket. De uitgifte heeft Cera 40,39 miljoen euro opgeleverd.

Verjonging

De coöperatie wou met de uitgifte de vennotenbasis verbreden en verjongen. “Het doet ons enorm veel plezier vast te stellen dat we die dubbele doelstelling hebben bereikt”, zegt Franky Depickere, gedelegeerd bestuurder van Cera. Volgens hem zijn de nieuwe inschrijvingen belangrijk om de toekomst van de coöperatie en de invulling van de inspraakstructuur verder uit te bouwen.

Depickere belooft een aantrekkelijk dividend aan de vennoten. Voor het boekjaar 2013 bedroeg die 2,5 procent. Op de Algemene Vergadering van 6 juni 2015 zal Cera over het boekjaar 2014 opnieuw een dividend van 2,5 procent voorleggen.

“Het succes van deze emissie bewijst dat een grote groep mensen bereid is om mee te bouwen aan een sterke coöperatie en inhoud te geven aan onze missie Samen investeren in welvaart en welzijn”, besluit Depickere. (NS)

Partner Content