Carrefour verbetert winstgevendheid in thuismarkt

Detailhandelsconcern Carrefour is erin geslaagd om de winstgevendheid in de thuismarkt Frankrijk sterk te verbeteren in de eerste jaarhelft.

De operationele winst steeg met 4,9%, conform de marktverwachting. De EBIT (operationele inkomsten voor aftrek van rente) in Frankrijk was echter veel beter dan verwacht: EUR 482 miljoen waar op EUR 330 miljoen werd gerekend.

Daarmee werd een slechter dan verwacht resultaat in de rest van Europa gladgestreken. De verbeterde EBIT in de thuismarkt impliceert een margeverbetering met 120 basispinten, tegen 40 basispunten concernbreed. Volgens Carrefour waren alle winkelformules winstgevend.

De sterke verbetering in Frankrijk is het resultaat van de plannen van de recent aangestelde CEO om meer focus aan te brengen, een betere kapitaalallocatie en meer efficiency.

Carrefour is vertrokken uit Griekenland, Singapore, Colombia, Maleisië en Indonesië. De topman wil ook het mes zetten in het marketingbudget en personeel.

ABN Amro blijft neutraal. Het aandeel is in vergelijking met Europese branchegenoten stevig geprijsd en er is nog een hoop werk te verzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content