Argenx heet Vyvgart Hytrulo welkom

© Getty

Argenx nam met de goedkeuring van Vyvgart Hytrulo een eerste nieuwe horde voor het ontwikkelingspotentieel van Vyvgart.

De goedkeuring door het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) van de subcutane toedieningsvorm van de FcRn-remmer efgartigimod (Vyvgart) voor patiënten met de spierziekte gegeneraliseerde myasthenia gravis was een opluchting.

Het product krijgt de commerciële naam Vyvgart Hytrulo en verbreedt het aanbod om gMG te behandelen. Achttien maanden na de goedkeuring van de intraveneuze toedieningsvorm zet argenx een belangrijke volgende stap om het volledige commerciële potentieel in gMG te benutten.

Vyvgart Hytrulo geniet hetzelfde brede label als Vyvgart voor patiënten met het anti-acetylcholine receptorantilichaam (AChR-positief; 85% van de populatie). Er wordt bekeken welke data moeten worden aangeleverd om de 15 procent AChR-negatieve patiënten toegang te verlenen tot Vyvgart en Vyvgart Hytrulo. Bovendien wordt werk gemaakt van een subcutane toedieningsvorm die de patiënt zichzelf mag toedienen.

De goedkeuring is ook strategisch belangrijk, na de goedkeuring door de FDA op 26 juni van de eveneens subcutaan toegediende FcRn-remmer rozanolixizumab van UCB. In juli volgen de fase III-studieresultaten van efgartigimod voor de neuromusculaire ziekte CIDP. Gezien de mogelijke piekomzet van 1,5 à 2 miljard dollar zullen die resultaten allicht een grotere koersreactie veroorzaken.

Argenx rapporteerde ook positieve eerste data over de lopende fase II-studie met de C2-remmer ARGX-117 (empasiprubart) in de spierziekte multifocale motor neuropathie. Een tweede cohort van patiënten mag na een positieve tussentijdse veiligheids- en eerste werkzaamheidsanalyse worden gerekruteerd.

Conclusie

Argenx nam met de goedkeuring van Vyvgart Hytrulo een eerste nieuwe horde voor het ontwikkelingspotentieel van Vyvgart. De volgende cruciale stap komt in juli met de fase III-studieresultaten voor CIDP. Positieve resultaten zouden het potentieel voor het pijplijn-in-één-product van Vyvgart definitief gestalte geven. In afwachting blijft het aandeel koopwaardig.


Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Koers: 347,2 euro

Ticker: ARGX BB

ISIN-code: NL0010832176

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 19,3 miljard euro

K/w 2022: –

Verwachte k/w 2023: –

Koersverschil 12 maanden: -1,5%

Koersverschil sinds jaarbegin: -1%

Dividendrendement: –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content