Braziliaanse rente opnieuw verlaagd tot recorddieptepunt

Evenals gisterenavond op Wall Street is de stemming op de Aziatische beurzen vanmorgen verdeeld, met zowel winnaars als verliezers. Veel beweging is er evenwel niet, de belangrijkste indices blijven eens te meer dicht bij het slotniveau van gisteren.

Op de beurs van Shanghai staan de koersen opnieuw onder druk.

De Braziliaanse centrale bank heeft vanmorgen haar basisrente opnieuw verlaagd tot een recorddieptepunt.

Die basisrente bedraagt nu 7,50%. De maatregel is uiteraard bedoeld om een kwakkelende economie nieuw leven in te blazen.

De Copom, het comité dat binnen de Braziliaanse centrale bank de rentepolitiek bepaald, besliste om de rente met een half procent te verlagen. In een toelichting op de beslissing liet de Copom weten dat een volgende rentedaling waarschijnlijk niet meer nodig is.

Grondstoffenindices zitten in de lift

De grondstoffenindices zitten in de lift. Wellicht belangrijker nog is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de constatering dat ook hier een dalende weerstandlijn moet worden overwonnen. Deze beleggingscategorie is in de laatste tijd harder in waarde opgelopen dan aandelen. De relatieve sterkte op indexniveau houdt aan.

September kan goede maand worden voor edelmetalen

De maand september blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de meest profijtelijke maand voor een belegging in goud of zilver.

Afgezien van een prijsdip in de maand oktober lijkt een periode aan te breken van zes maanden (t/m februari), waarin de vraag naar beide edele metalen het aanbod overstijgt.

Indien er thans een keuze gemaakt moet worden tussen goud of zilver dan gaat de voorkeur uit naar zilver.

Voor de edele metalen platina en palladium (niet getoond) zijn de statistieken juist ongunstig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content