Boskalis meldt voorgenomen bod op Dockwise

Dit waren de hoogtepunten die vanmorgen werden bekendgemaakt naar aanleiding van het bod van Boskalis op Dockwise:

• Voorgenomen bod in contanten van EUR 17,20 per aandeel op alle uitstaande aandelen van Dockwise voor een totaalbedrag van EUR 682 miljoen
• Met de combinatie verbreedt Boskalis haar maritieme diensten voor de offshore energiemarkt
• Combinatie van Boskalis en Dockwise biedt nieuwe strategische perspectieven voor versnelde groei van offshore dienstverlening
• Acquisitie leidt tot forse EBITDA toename en draagt direct bij aan de winst per aandeel
• Boskalis heeft de Board of Directors van Dockwise uitgenodigd om het voorgenomen bod te bespreken

De combinatie van de twee bedrijven biedt nieuwe strategische mogelijkheden voor een versnelde groei van de offshore dienstverlening.

Met de toevoeging van de activiteiten van Dockwise ontstaat een dienstverlener met een breed dienstenpakket voor klanten in de olie- en gassector.

De nieuwe combinatie zal nog beter in staat zijn haar klanten onder steeds complexere omstandigheden wereldwijd te bedienen met optimale inzet van mensen en materieel.

De combinatie van de schepen van Dockwise met de project management ervaring en engineering kennis van Boskalis maakt het bovendien mogelijk versneld invulling te geven aan de strategische ambitie om Transport & Installatie (T&I) projecten te kunnen uitvoeren.

De twee bedrijven werken reeds intensief samen bij de aanbesteding van een omvangrijk T&I project in Australië. Voorts ziet Boskalis mogelijkheden om de schepen van Dockwise breder binnen de groep in te zetten ten behoeven van bijvoorbeeld bagger-, offshore- en bergingsprojecten. De acquisitie zal tot een forse toename leiden van de EBITDA en direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content