Boris Cukon (FGNR): “Olieprijs gaat meebewegen met de beurskoersen”

Rond de olieprijs viel in de afgelopen weken weinig of niets te beleven. De OPEC besliste om haar productieplafond ongewijzigd te houden, maar dat bericht kwam niet echt als een verrassing. Het is opvallend dat de olieprijs aan de bovenkant van zijn trading range standhoudt. Wat gaat de volgende beweging op de oliemarkt zijn?, is de vraag die iedereen zich stelt.

Boris Cukon (Fuchs Global National Resources): “Ik verwacht dat de olieprijs gaat meebewegen met de beurskoersen. Voor de komende zes maanden ga ik uit van stabiele tot licht afbrokkelende beurskoersen, hetgeen betekent dat ook de olieprijs stabiel tot licht negatief gaat blijven.”

Cukon is eigenlijk verbazend dat de olieprijs in de voorbije maanden zo goed heeft standgehouden: “Op de eerste plaats mogen we echter niet vergeten dat we een heel strenge winter op het noordelijk halfrond hebben gehad, waardoor er veel vraag is geweest naar stookolie. Wie had gedacht dat de olieprijs zou gaan dalen wanneer de dollarkoers steeg, mikte op het verkeerde paard. Dat is dus niet gebeurd. Het zou me echter verbazen wanneer de olieprijs doorsteeg naar 100 dollar, ik ga zoals gezegd eerder uit van een stabiele tot licht lagere olieprijs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content