Bolero is opnieuw populairste beursplatform

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Bolero, het beursplatform van KBC, is de populairste broker van 2016. Dat blijkt uit een rondvraag van de vergelijkingssite bankshopper.be bij zijn gebruikers.

Bankshopper.be ging voor de tweede keer op zoek naar de populairste broker van 2016. Net als vorig jaar is Bolero de winnaar. De eerste en tweede plaats zijn voor respectievelijk BinckBank en Lynx.

“De digitalisering heeft ongetwijfeld zijn stempel gedrukt op het stemgedrag van onze lezers”, klinkt het bij bankshopper.be. Volgens de vergelijkingssite slaagt Bolero erin om zowel de beginnende als de meer ervaren beleggers te bekoren. “Enerzijds geeft de broker zijn klanten de vrijheid om zelf te proeven van de beleggerswereld, anderzijds kunnen zij blijven rekenen op de kennis van de adviseurs”, klinkt het.

Reactie brokers

In een reactie benadrukt Sarah de Pauw, communicatiemanager bij Bolero, dat het vooral wil inspelen op de wensen van de ‘beleg-het-zelver’. “Maar ook menselijk contact blijft belangrijk voor ons. Klanten kunnen terecht bij onze orderdesk van 8 tot 22 uur, en in de bankkantoren van KBC, KBC-Brussels en CBC.”

Bolero wil de komende jaren de digitale kaart verder uitspelen. “We werken volop aan robo-investing: gepersonaliseerd digitaal advies op een beleggingsportefeuille samengesteld uit ETF’s, fondsen die een index volgen”, aldus de Pauw.

Ook BinckBank reageert tevreden op het resultaat van de verkiezing. “Steeds meer beleggers waarderen onze no-nonsenseaanpak en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, zegt communicatiemanager Eddy Van Geyte. Net als Bolero zet BinckBank de komende jaren verder in op de digitalisering. Het handelsplatform steekt volgend jaar in een nieuw kleedje .

Partner Content