Boeing neemt opnieuw voorsprong op concurrent Airbus, koers hoger

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Apple kan de winst uit de opening vasthouden, de reacties op de gisterenavond gepubliceerde kwartaalcijfers zijn unaniem positief.

Boeing heeft orders voor 4000 toestellen binnen

Boeing heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug, waarbij de vliegtuigmaker profiteerde van het feit dat luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hun vloot vernieuwen met meer brandstofefficiënte toestellen. Die trend zal zich waarschijnlijk nog wel een tijdje verder zetten en dat is uiteraard een goede zaak voor de Amerikanen.

Boeing neemt bovendien opnieuw een voorsprong op concurrent Airbus, in het eerste kwartaal leverde het 137 commerciële vliegtuigen af ten opzichte van slechts 131 bij de Europese rivaal. De nettowinst steeg over de verslagperiode met 58%, waarmee de verwachtingen van de analisten werden geklopt.

In totaal bedroeg de nettowinst 923 miljoen dollar, of 1,22 dollar per aandeel. Vorig jaar over dezelfde periode was dat slechts 578 miljoen dollar en 78 dollarcent. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 1,11 dollar, of 78 dollarcent per aandeel. De omzet kwam 30% hoger uit op 19,40 miljard dollar, ten opzichtige van een consensusverwachting van 18,50 miljard dollar.

Boeing heeft nu orders binnen meer dan 4000 vliegtuigen, waarbij er op Wall Street hardnekkige geruchten de ronde doen over een grote order van United Airlines. Daarover wou Boeing echter geen commentaar kwijt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content