Bodems op 136-146 euro moeten bij Volkswagen standhouden

Onder impuls van de sterke blootstelling aan snel groeiende Aziatische markten kon autobouwer VW volgens Geert Van Herck van Leleux de koersimplosie van 2007 – 2008 volledig recuperen.

Dit in tegenstelling tot de op Europa gerichte volumebouwers zoals Renault en Peugeot die nog een heel eind onder hun toppen van 2007 noteren.

Sinds de correctie van 2011 zit de koers van VW op nu in een stijgend trendkanaal en lijkt de psychologische grens van 200 euro binnen handbereik te liggen.

In ieder geval rekent Van Herck erop dat de koers zich binnen dit stijgend trendkanaal blijft bewegen en nieuwe historische toppen gaat bereiken.

Vermits we hier spreken van een stijgende trend die gekenmerkt wordt door steeds hogere bodems weten we ook dat de laatste belangrijke bodems op 136 – 146 euro moeten standhouden om de stijgende trend overeind te houden.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux het koersverloop sinds begin dit jaar. De koers lijkt op deze kortetermijngrafiek vast te zitten tussen 136 – 187 euro.

Hij verwacht een opwaartse uitbraak uit dit horizontaal patroon richting 200 euro.

De koersdaling van de afgelopen dagen heeft de RSI-indicator tot oververkochte niveaus teruggebracht en vanuit momentumstandpunt kan er nu een stijging ingezet worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content