Bod op Telenet kan BEL 20 niet uit het rood houden

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met vrij stevige verliezen voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 moest in de opening een half procent prijsgeven, maar de verliezen voor onder andere de Spaanse en Italiaanse beursindices lopen op tot ongeveer 1%.

In Brussel moet de BEL 20 zowat driekwart procent prijsgeven, waarbij KBC en Nyrstar de sterkste verliezen laten optekenen. Het grote nieuws was vanmorgen uiteraard het dat door Liberty Global op Telenet wordt uitgebracht. De handel in de aandelen Telenet is echter nog niet geopend.

Vrijwillig openbaar overnamebod door Liberty Global, Inc.

Gisteren is de raad van bestuur van Telenet door Binan Investments B.V. (een 100% dochtervennootschap van Liberty Global, Inc.), de meerderheidsaandeelhouder van Telenet (50,04%), in kennis gesteld van haar voornemen om een vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten overeenkomstig de Wet van 1 april 2007 op de openbare overnamebiedingen en het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen uit te brengen op alle aandelen en andere effecten van Telenet die toegang geven tot stemrecht die nog niet in haar bezit zijn of in het bezit van Telenet.

Het voorgenomen bod gebeurt tegen een prijs van EUR 35,00 per aandeel van Telenet.

De raad van bestuur van Telenet zal het voorgenomen bod overeenkomstig het koninklijk besluit bestuderen en analyseren.

Zoals het koninklijk besluit vereist, zullen de onafhankelijke bestuurders van de raad van bestuur van Telenet een onafhankelijke expert aanstellen om de effecten van Telenet waarop het bod slaat te waarderen en de waarderingswerkzaamheden van LGI te analyseren.

Het verslag van de onafhankelijke expert zal worden opgenomen in het prospectus dat LGI ter goedkeuring zal neerleggen bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. De raad van bestuur zal daarnaast een memorie van antwoord opstellen en bekendmaken overeenkomstig het Koninklijk Besluit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content