Bod op Telenet is te laag, prijs zou minstens 42 euro moeten zijn

Vorige week donderdag is de raad van bestuur van Telenet door Binan Investments B.V. (een 100% dochtervennootschap van Liberty Global, Inc.), de meerderheidsaandeelhouder van Telenet (50,04%), in kennis gesteld van haar voornemen om een vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten uit te brengen op alle aandelen en andere effecten van Telenet die toegang geven tot stemrecht die nog niet in haar bezit zijn of in het bezit van Telenet.

Het voorgenomen bod gebeurt tegen een prijs van EUR 35,00 per aandeel van Telenet.

De raad van bestuur van Telenet zal het voorgenomen bod overeenkomstig het koninklijk besluit bestuderen en analyseren.

Zoals het koninklijk besluit vereist, zullen de onafhankelijke bestuurders van de raad van bestuur van Telenet een onafhankelijke expert aanstellen om de effecten van Telenet waarop het bod slaat te waarderen en de waarderingswerkzaamheden van LGI te analyseren.

Bod zal alleen slagen wanneer prijs wordt opgetrokken

Emmanuel Carlier is van mening dat de geboden prijs van 35 euro per aandeel te laag is. Er wordt onder andere (nog) geen rekening gehouden met het feit dat Telenet de winstprognoses naar boven heeft aangepast. Daarnaast komt de biedprijs neer op een premie van ongeveer 12% ten opzichte van de sectorgenoten.

Carlier heeft een koersdoel van 38 euro en zou het niet meer dan fair vinden wanneer Liberty Global bereid zou zijn om 42 euro per aandeel te betalen.

Hij gelooft dan ook dat het succes van het bod alleen gegarandeerd is wanneer de biedprijs wordt opgetrokken. Daarom is Telenet nog steeds koopwaardig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content