BMW is een achtergebleven autoproducent!

BMW is een opvallende achterblijver op de Duitse beurs. Geert Van Herck van Leleux rekent op een inhaalbeweging van de koers. De aankondiging van Fed-voorzitter Ben Bernanke dat de Amerikaanse centrale bank tot een verdere monetaire versoepeling zal overgaan, was het startschot voor een spectaculaire rally op Wall Street.

Vooral cyclische waarden zaten volgens Van Herck aan het feest. Op de Duitse beurs zag men hoe BMW de afgelopen weken wat afzijdig bleef van de positieve sfeer op de beursvloer.

Het aandeel bewoog eerder zijwaarts terwijl de DAX nieuwe koerstoppen opzocht. Waarschijnlijk weegt de Chinese groeivertraging op het sentiment rond de autobouwer uit Beieren.

Immers, de producenten van luxewagens konden de afgelopen jaren profiteren van stijgende verkopen op de Aziatische markten in het algemeen en China in het bijzonder. De berichten over een tragere groei in dit laatste land drukte op de koers.

Nochtans kan BMW uitstekende cijfers voorleggen: in augustus verkocht de groep 37.994 wagens op het Aziatische continent (+26,6% vs augustus 2011). In China ging de verkoop met 37,5% omhoog. Geert van Herck rekent op een inhaalbeweging voor het BMW-aandeel.

Conclusie

Op de weekgrafiek van het BMW-aandeel ziet men hoe de koers de afstraffing van 2007 – 2008 achter zich heeft gelaten. Het aandeel lijkt sinds de dubbele top van 2011 – 2012 (73,95 euro) in een horizontaal consolidatiepatroon terechtgekomen te zijn.

Nu de centrale banken door geldinjecties de beurzen van positief nieuws voorzien hebben, rekent Van Herck op een inhaalbeweging van het BMW-aandeel.

De bovenkant van het consolidatiepatroon op 70 – 74 euro moet haalbaar zijn. De daggrafiek toont de koersdaling van het voorjaar gevolgd door het herstel vanaf de zomermaanden.

De koers heeft een dubbele bodem neergezet net onder de 55 euro. Dit lijkt het spiegelbeeld van het voorjaar te zijn toen de koers een dubbele top vormde op 73,95 euro.

Met de opwaartse uitbraak boven 62 euro rekent Van Herck op een verdere stijging naar de vorige toppen net onder 74 euro. Het spreekt voor zich dat de recente bodems op 55 – 56 euro moeten standhouden om de stijgende trend overeind te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content