Blijf voorzichtig, beurskoersen kunnen verder dalen

In de meest recente technische analyse over de beurskoersen schreven de analisten van Leleux: “overheden kunnen de trends op de financiële markten niet veranderen”. Op korte termijn dat alvast een schromelijke vergissing te zijn.

Maar de vraag die ze natuurlijk trachten te beantwoorden, is de volgende: was de stijging van de afgelopen week de start van

een nieuwe stijgende trend of de laatste fase in de opwaartse correctie die begin juni aanving?

De analisten van Leleux blijven nog steeds bij de visie dat we in de laatste fase van de opwaartse correctie zitten. Dit impliceert de STOXX Europe 600 alvast geen nieuwe top boven 272,86 punten zal zetten.

Niet zo goed gesteld met de wereldeconomie

Want de analisten van Leleux blijven ervan overtuigd dat het niet zo goed gesteld is met de wereldeconomie. Door de “euforie” op de markten werd er door de beleggers niet echt stilgestaan bij het feit dat het Amerikaanse producentenvertrouwen (uitgedrukt door de ISM-index) in juni onder de belangrijke 50 punten is gezakt.

De index daalde tot 49,7 punten, een maand stond de index op 53,5 punten. Een cijfer onder 50 wijst op een daling van de

industriële activiteit. In Europa zien we dat ondanks de ingrepen van de ECB de Spaanse langetermijnrente opnieuw richting 7% stijgt. De analisten van Leleux blijven zodoende voorzichtig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content