Bill Gross: zeg maar dag met het handje tegen double-digit returns

Het begrip “new normal” heeft in de economische wereld in snel tempo ingang gevonden. Het betreft een periode van deleveraging, regularisering en trage economische groei.

Bill Gross, managing director bij Pimco, is van mening dat het tijdperk van de grote winsten op de financiële markten achter de rug is. Hij ziet returns met dubbele cijfers op middellange of zelfs langere termijn niet meer mogelijk.

Gross verwacht dat de FED haar monetaire politiek binnenkort weer gaat verruimen, wat als een wanhoopspoging moet worden beschouwd. De Amerikaanse centrale bank gaat er namelijk niet in slagen om de economie weer vlot te krijgen.

Dat betekent dat de rente laag gaat blijven, waardoor vastrentende waarden bijna niets gaan blijven opleveren. Anderzijds zal de trage economische groei op de bedrijfsresultaten gaan wegen.

Dat wil zeggen dat de beleggers met lagere opbrengsten tevreden moeten zijn dan in het verleden het geval was. Concreet wil dat zeggen dat hedge funds tevreden moeten zijn met winsten van 5 tot 9%. Na de zeven vette jaren komen nu de zeven magere jaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content