Bill Gross adviseert om te kopen wat de FED koopt

Op basis van de futures wordt een hogere opening voor de Amerikaanse beurzen verwacht, de futures op de S&P noteren momenteel zowat een half procent in de plus. Wall Street heeft een paar zwakkere dagen achter de rug, zonder dat echter van al te grote verliezen sprake is.

Bill Gross, de bekende obligatiespecialist van PIMCO, adviseert de beleggers om momenteel te kopen wat de FED koopt. Het heeft namelijk weinig zin om tegen de Amerikaanse centrale bank in te gaan. Hij koop dus obligaties met woonkredieten als onderpand, hoewel die momenteel relatief duur gewaardeerd staan.

Daarnaast kijkt Gross ook naar Europa, waar de Europese Centrale Bank zich geëngageerd heeft om kortlopende obligaties van landen in moeilijkheden (met looptijden van 1 tot 3 jaar) op te kopen, op voorwaarde dat deze landen om hulp vragen. Gross wacht op een kans om ook in dat segment van de markt te stappen.

Italiaanse en Spaanse aandelen bijna even duur als Duitse

Italiaanse en Spaanse aandelen worden momenteel verhandeld tegen een forward P/E ratio die bijna vergelijkbaar is met Duitsland, ook al zijn de economische groeiverwachtingen voor de zuidelijke landen veel zwakker.

Goldman Sachs verwacht niet dat de zuidelijke landen snel hun zorgen achter zich zullen laten, dus is het cruciaal bij de analyse van bedrijven in perifere eurolanden om te zoeken naar bedrijven die minder zijn blootgesteld aan de zwakke binnenlandse economie en meer aan de buitenwereld.

WASDE rapport niet eensluidend geïnterpreteerd

Bij de granen werd het WASDE rapport van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) volgens Royal Bank of Scotland negatief geïnterpreteerd voor maïs maar eerder gunstig voor soja en tarwe.

De yield of opbrengst per hectare van maïs werd verlaagd naar 122,8 bushels per acre (1 acre = 0,4 hectare). Dit is het laagste niveau sinds 1995.

Toch werd vooraf op een nog lager cijfer gerekend (120,6 bushels per acre). Ook de gebruikte landbouwoppervlakte voor de teelt van maïs kwam met 87,4 miljoen acres boven de verwachtingen uit. Maïs moest op weekbasis 2,8 procent inleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content