Beurzen niet echt onder de indruk van impasse in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten rollen de republikeinen en de democraten nog steeds vechtend over de vloer, maar daar liggen de beleggers voorlopig niet echt wakker van. De Europese beurzen zijn weliswaar lager geopend, maar de verliezen voor de belangrijkste indices blijven voorlopig beperkt. De dollar houdt goed stand en de goudprijs herpakt zich enigszins na de correctie van vorige week.

Volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay zal het moeilijk zijn om een evenwicht te vinden, waarbij aan de ene kant economie en politiek aan de andere kant waardering en liquiditeit elkaar in balans zullen houden. In de Verenigde Staten zijn er de problemen van de publieke en de sociale balans.

Daar staat dan wel een belangrijk herstel van concurrentiekracht tegenover. De situatie in Europa is helemaal anders. Een doenbare publieke en sociale balans is in het noorden aanwezig, maar in het zuiden is daarvan geen sprake. Economisch is er bovendien een sterke competitieve positie in het noorden en een zwakke in het zuiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content