Beursklok luidt voor het eerst in Markiesgebouw

© belga

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft dinsdagmorgen voor het eerst de beursklok geluid in het Markiesgebouw, het nieuwe onderkomen van Euronext Brussels in de buurt van het Centraal Station.

Vorige week verliet Euronext definitief het beurspaleis aan de Anspachlaan. “Het was een prachtig gebouw, maar een beetje groot geworden voor onze 25 werknemers”, zegt Damien Roegiers, directeur bij Euronext.

Het Brusselse stadsbestuur wil het beurspaleis nu omtoveren tot biertempel en de Belgische medewerkers van het pan-Europese Euronext verhuisden naar het Markiesgebouw, waar ook onder meer verzekeringsmaatschappij Ageas, HR-dienstverlener SD Worx en de hippe coworkingruimte Co-Station gevestigd zijn.

Om 9 uur nodigde Euronext-CEO Vincent Van Dessel minister van Financiën Van Overtveldt uit om als eerste de “Morning Bell Ceremony” waar te nemen in het nieuwe gebouw.

In zijn toespraak benadrukte de minister de wil van de regering om sneller in te spelen op de veranderende omstandigheden rondom het beursgebeuren. “Door onder meer de communicatietechnologie en de globalisering is het ritme van de financiële markten enorm toegenomen”, verduidelijkte de minister achteraf. “Met een doelgericht reglementair en fiscaal beleid moet de regering ervoor zorgen dat wie een constructieve rol speelt in dit veranderingsproces niet gehinderd wordt door al te veel regeltjes en voorschriften.”

Om tot een “intelligentere regulering” te komen, stelde de minister een High Level Working Group samen, die tegen juli de eerste conclusies moet voorleggen. De implementatie gebeurt vanaf het najaar. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content