Bertrand Kuentzler (ING): “Aandeelhouders Belgacom worden beloond”

Belgacom heeft tijdens een crisisjaar goed standgehouden, zo bleek uit de vorige week gepubliceerde resultaten. De telecomoperator heeft proactief gereageerd op de komst van de crisis en die strategie blijkt vruchten te hebben afgeworpen.

Bij de vooruitzichten voor 2010 houdt het bedrijf al rekening met wijzigingen in de regelgeving.

Bertrand Kuentzler (ING): “De resultaten over het vierde kwartaal waren iets beter dan verwacht. De telecomoperator maakte een dividend van 2,08 euro voor 2009 bekend en deed daarmee precies wat we ervan hadden verwacht.”

Belgacom TV kende zijn grootste groei sinds zijn lancering: in 2009 kozen 246.000 nieuwe klanten kozen voor de interactieve digitale televisie van Belgacom. Dat brengt het totaal op 752.000 klanten, op 4,5 jaar tijd. Daarmee staat Belgacom TV in de top 3 van de meest vernieuwende IPTV ter wereld. Voor 87,2% van de Belgische gezinnen is Belgacom TV verkrijgbaar.

Kuentzler heeft nog steeds een neutraal advies voor Belgacom met een koersdoel van 26 euro: “De guidance voor 2010 was min of meer conform de verwachtingen. De aandeelhouder van Belgacom wordt beloond, zo bleek opnieuw. Er werd een nieuwe remuneratiepolitiek voorgesteld, maar die verschilt mijn inziens niet noemenswaardig van de vorige.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content