Beperkte verliezen voor Europese beurzen

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 gaf per saldo ongeveer een half procent prijs, in het geval van de Brusselse BEL 20 situeerde het verlies zich tussen een kwart en een half procent.

De beleggers vragen zich af of en wanneer Spanje officieel een aanvraag om hulp gaat doen. Algemeen was zo’n aanvraag in oktober verwacht, maar tot dusver is daar nog niet meer over bekend.

Anderzijds willen de financiële markten ook graag weten wanneer Griekenland een volgende kapitaalinjectie mag verwachten.

Belgacom en Alcatel-Lucent zitten op schema om grote meerderheid van de Belgische bevolking 50 Mbps snelheid te bieden

Belgacom en Alcatel-Lucent zitten op schema om een grote meerderheid van de Belgische huishoudens te voorzien van een breedbandnetwerk, dat is uitgerust met de nieuwste VDSL2-vectoringtechnologie van Alcatel-Lucent.

Uit tests is gebleken dat de nieuwe VDSL2-vectoringtechnologie de verwachtingen inlost en inderdaad merkbaar hogere breedbandsnelheden mogelijk maakt over de bestaande telefoonlijnen van Belgacom.

De technologie biedt een toegewezen snelheid van 50 megabits per seconde (Mbps) aan een grote meerderheid van de klanten en garandeert een zeer hoge beeldkwaliteit bij het bekijken van video’s.

Het VDSL2-netwerk van Belgacom – geleverd door Alcatel-Lucent – bezorgt vandaag al een toegewezen snelheid van 30 Mbps aan een grote meerderheid van de klanten en HDTV van hoge kwaliteit aan meer dan 83% van de huishoudens.

Dat maakt van België een van de toonaangevende landen wat breedband betreft, met meer dan een miljoen actieve VDSL2-klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content