Beleggers storten zich massaal op put-opties Facebook

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten ten opzichte van de opening echter zijn teruggevallen. Die winsten bedragen momenteel nog een half procent of zelfs iets minder. Dat betekent dat de beleggers het zaakje niet helemaal vertrouwen, ondanks het feit dat de Europese beurzen in de plus bleven.

Met Facebook gaat het van kwaad naar erger. De koers bereikte eerst een nieuw dieptepunt sinds de notering en viel vervolgens terug onder de kaap van 30 dollar. Waar de koers een bodem gaat bereiken, valt onmogelijk te voorspellen. In ieder geval zijn er nog geen koopjesjagers opgedoken.

Put juni 30 wordt druk verhandeld

De opnieuw lagere koers voor Facebook heeft mogelijk te maken met het feit dat er voor het eerst in opties met het aandeel als onderliggende waarde kon worden gehandeld. De handel in deze opties was meteen erg hektisch, maar de interesse voor de beleggers was enorm.

Vooral de put juni 30 werd druk verhandeld, wat betekent dat de beleggers verwachtten dat de koers onder de kaap van 30 dollar gaat afsluiten. De interesse voor de Facebook-opties is zo groot dat vandaag de drukste handel ooit was op de Amerikaanse optiebeurzen.

Op basis van de huidige stand van zaken zouden er 400.000 optiecontracten verhandeld kunnen worden. In de twee eerste uren van de handel werden er 100.000 contracten verhandeld, waarvan 62.000 put-opties en 48.000 call-opties. De meeste beleggers geloven dus dat de koers van Facebook verder gaat dalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content