Beleggers mijden in toenemende mate Franse staatsobligaties

De onzekerheid over de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen heeft de beleggers uiterst behoedzaam gemaakt. Ze mijden in toenemende mate Franse staatsobligaties, waarbij de uitspraken van François Hollande nauwlettend worden beluisterd.

Tom Elliott, global strategist bij JPMorgan Asset Management in Londen, vindt die voorzichtige houding van de financiële markten terecht. Het is volgens Elliott zeker nu niet het goede moment om Franse obligaties te kopen, beter kan worden gewacht tot na 6 mei.

Tegen dan moet duidelijk zijn wat Hollande van plan is, dit tegen de achtergrond van een zekere crisismoeheid in Europa. Hollande wil de voorkeur geven aan economische groe boven besparingen en die trend begint zich in meerdere landen af te tekenen.

Franse staatsobligaties doen het dit jaar niet goed

Franse staatsobligaties doen het dit jaar niet goed, wie op 1 januari instapte kijkt nu tegen een verlies van 1,20% aan. Daarmee doet Frankrijk het nog minder goed dan Griekenland, want in het geval van Griekse staatsobligaties bedraagt het verlies momenteel maar 1,10%.

De kans dat Hollande een zwaar richting centrum maakt, is groter geworden nu de uiterst linkse kandidaat Jean-Luc Melenchon een slechter dan verwachte beurt maakte bij de verkiezingen. Gisteren verklaarde Hollande nog dat zijn presidentschap een einde gaat brengen aan de besparingen die de Europeanen alleen maar wanhoop heeft gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content