Bedrijfsresultaten kunnen volgende katalysator voor Amerikaanse beurzen worden

De Standard & Poor’s 500 Index staat op het punt om door een belangrijke weerstand te breken. Lukt die doorbraak, dan de index de hoogtepunten van 2007 opnieuw gaan opzoeken.

Dat is alleszins de mening van Julia Lee, analiste bij de Australische online broker Bell Direct. De Standard & Poor’s 500 Index is vanaf het dieptepunt van 9 maart van vorig jaar al met 79% gestegen.

Een doorbraak boven 1.225,70 kan de Standard & Poor’s 500 Index richting 1.565,15 sturen. Bell waarschuwt echter dat wanneer de doorbraak niet lukt de kansen op een terugval levensgroot zijn.

De S&P 500 daalde vanaf de piek uit oktober 2007 met 57% tot het dieptepunt van maart vorig jaar op 676,53. Het daaropvolgende herstel was indrukwekkend, maar is nu op zoek naar een nieuwe katalysator.

Bijkomende impuls kan deze week komen van meevallende bedrijfsresultaten, want heel wat zwaargewichten maken cijfers bekend.

Lee verwacht dat meevallende cijfers de Standard & Poor’s 500 Index in de komende twee of drie maanden een stevig duwtje in de rug gaan geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content