Bedrijfsresultaten in Azië geen onverdeelde meevallers

De Aziatische beurzen zijn vanmorgen opnieuw in het rood gedoken, met meestal relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Nikkei geet in Tokio zowat 1% prijs.

Links en recht duiken niettemin sporen van weerstand op, de Straits Times in Singapore kan zelfs boven de nullijn standhouden. De MSCI Asia Pacific Index moet ongeveer een half procent prijsgeven.

Cijfers vallen mee, indicatoren meestal wat tegen

De meeste economische indicatoren, die afgelopen week werden gepubliceerd, kwamen uit de Verenigde Staten en die vielen – met uitzondering van de detailhandelsverkopen – wat tegen.

Daarentegen ondervonden de beurzen wel enige steun van de bedrijfsresultaten die werden gepubliceerd. Coca Cola, Wells Fargo en JP Morgan rapporteerden beter dan verwachte bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal en dat was ook het geval met Europese bedrijven als L’Oréal en LVMH.

Aziatische bedrijven overtuigen niet met cijfers

In Azië is het plaatje wat de bedrijfsresultaten betreft echter heel wat minder gunstig, het aantal meevallers en het aantal tegenvallers houdt daar elkaar min om meer in evenwicht. In de afgelopen dagen waren er een paar blue chips die met tegenvallende resultaten komen en dat op verschillende beurzen.

Onder andere Daewa Engineering en China Steel kwamen met zwakke resultaten. Ng Soo Nam, in Singapore chief investment officer bij Nikko Asset Management Asia Ltd., maakt zich echter niet zo veel zorgen over de tegenvallende cijfers. Zelfs wanneer er nog tegenvallers komen, zijn de waarderingen nog altijd laag. Dat betekent dat er ruimte is voor een verdere stijging. Die kan er echter niet komen zonder dat de situatie in Europa tijdelijk even opklaart. Het ziet er echter naar uit de Europese schuldencrisis zich nog verder aan het uitdiepen is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content