BASF is minder kwetsbaar voor economische terugval

BASF presenteerde onlangs cijfers over het derde kwartaal. De resultaten van het Duitse chemieconcern waren beter dan verwacht.

BASF is goed gediversifieerd en daarmee minder kwetsbaar voor cyclische tegenwind dan in het verleden het geval was. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel BASF met een koopadvies.

BASF zag de operationele winst in het derde kwartaal uitkomen op EUR 2,1 miljard (+5%) en presteerde daarmee beter dan verwacht: analisten hadden een operationele winst van EUR 2 miljard becijferd.

Binnen de divisie Performance Materials waren de resultaten minder sterk dan in 2011; daar staat tegenover dat er goede zaken werden gedaan met chemicaliën.

Bovendien presteerde de divisie Oil and Gas veel beter dan verwacht; ook op het gebied van Agrochemicals werden beter dan verwachte prestaties neergezet.

Prognoses blijven gehandhaafd

BASF handhaafde vanmorgen de prognoses voor heel 2012. Het chemieconcern streeft ernaar, dit jaar een hoger operationeel resultaat te boeken dan in 2011.

Dit is een uitdaging, maar geen onmogelijke opgave. Zwakke marktomstandigheden in Europa en Azië vormen nog altijd een probleem; extra productie in Libië zal de divisie Oil and Gas echter de wind in de zeilen geven.

Zoals ABN Amro al verwachtte, heeft BASF punten weten te scoren in de uitvoering (de prijzen die het bedrijf weet te bedingen voor producten).

Dit is een van de redenen waarom de analisten van ABN Amro BASF op hun Aanbevolen Lijst hebben staan. Daarnaast is BASF een goed gediversifieerde onderneming: tegenover de chemieactiviteiten staat de divisie Oil and Gas.

Het bedrijf is minder kwetsbaar voor cyclische bewegingen dan eerder het geval was. De analisten van de bank volgen het aandeel BASF met een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content