BAM is goedkoop gewaardeerd

De financiële crisis wereldwijd heeft een sterk negatief effect op bouw en onroerend goed activiteiten in Dubai, zo merkt Theodoor Gillissen Bankiers op.

Aangezien er nagenoeg geen verkopen van nieuwe huizen / appartementen in de laatste drie maanden hebben plaats gevonden, zijn de vooruitzichten voor financiering van de (lopende) grote bouw /ontwikkelingsprojecten verslechterd.

Nakheel, de projectontwikkelaar in overheids handen, heeft 500 werknemers (15% van het totaal) ontslagen en de verdere ontwikkeling van projecten op een lager pitje gezet.

Dit betreft met name de activiteiten voor Palm Deira, het eilanden project dat in ontwikkeling is tot 2013 en te zijner tijd 1 mln mensen moet huisvesten.

Het baggerwerk dat uitgevoerd wordt door van Oord (21% belang van BAM) wordt getroffen door het uitstel c.q. de vertraging. Dit zal een (tijdelijke) negatieve invloed hebben op de resultaten van Van Oord, die een groot deel van de baggervloot daar werkzaam heeft.

De opbrengst uit de deelneming van BAM zal hierdoor ook onder druk komen. Theodoor Gillissen Bankiers verlaagt de schatting van deze opbrengsten in de winst- en verliesrekening van BAM voor 2009 van Eur 57 mln naar Eur 44 mln met als gevolg een verlaging van de schatting van de winst per aandeel van BAM van Eur 1,77 naar Eur 1,67 voor 2009. De rating voor BAM van Theodoor Gillissen Bankiers blijft kopen op basis van de relatief lage waardering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content