Aziatische beurzen weer in de plus

De Aziatische beurzen schrijven vandaag weer met zwarte inkt, dit nadat het sentiment in de afgelopen dagen eerder zwak was. De winsten voor de belangrijkste indices zijn eerder bescheiden tot redelijk te noemen. Van euforie is in ieder geval nergens sprake.

De beleggers putten moed uit het feit dat de centrale banken niet bij de pakken blijven zitten, maar wel degelijk maatregelen nemen om de economie te ondersteunen. Zowel de Amerikaanse als de Europese en de Japanse centrale bank zijn al in actie gekomen.

Prijzen van soja, maïs en tarwe zullen blijven stijgen

Prijzen van soja, maïs en tarwe zullen blijven stijgen, verwacht Goldman Sachs op basis van de laatste World Agricultural Supply and Demand Estimates (WASDE) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

De sojaoogst komt dit jaar nog lager uit dan al was verwacht, zo blijkt uit de analyse van het ministerie. De maïs- en tarwevoorraden komen iets hoger uit dan de markt momenteel verwacht, al zijn dit nog altijd lage niveaus vergeleken met andere jaren.

LNG-prijzen zullen de komende maanden aantrekken

LNG-prijzen zullen de komende maanden aantrekken, verwacht Goldman Sachs, wegens lage voorraden in Europa met de winter op komst en wegens vertragingen in het heropstarten van kerncentrales in Japan, waar het hele energiebeleid ter discussie staat in de nasleep van de ramp met de kernreactoren in Fukushima.

Afgezien van de situatie in Japan is het volgens Goldman Sachs gebruikelijk dat de vraag naar LNG in Azië sowieso stijgt in aanloop naar de winter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content