A&vH ondervindt weinig vertraging bij DEME, is toch voorzichtig

Bij de publicatie van de halfjaarresultaten van Ackermans & van Haaren werd uiteraard vooral uitgekeken naar de prestaties van DEME en naar de prognoses. We kwamen het volgende aan de weet:

“Dankzij een continu hoge activiteitsgraad bleef de omzet van DEME (AvH 50%) op een relatief hoog niveau van 647 miljoen euro vs 721 miljoen euro in 1H08. Het groot onderhoud van vier grote baggerschepen en het uitstel van de start van het London Gateway project (voorzien 1Q2010) hebben in 1H09 zowel de omzet als de operationele cashflow negatief beïnvloed. De operationele cashflow (EBITDA) bedroeg met 124 miljoen euro (vs 160 miljoen euro in 1H08) nog steeds een zeer behoorlijke 19,2%, in lijn met het gehele jaar 2008 (20,0%), maar onder het recordniveau van 1H08 (22,2%). De nettowinst bedroeg 41 miljoen euro (vs 64 miljoen euro in 1H08).”

Het orderboek werd per 30.06.09 vernieuwd op een hoog niveau van 2.127 miljoen euro (tegenover 1.906 miljoen euro eind 2008, rekening houdend met de annulatie van het Port Rashid contract in Dubai: impact -286 miljoen euro). Dankzij de jarenlange consistente strategie van goede spreiding en diversificatie van de activiteiten ervaart DEME vooralsnog weinig vertraging bij de vernieuwing van haar orderboek. Belangrijke nieuwe tenders blijven in voorbereiding, maar nemen wel gemiddeld meer tijd in beslag.

De huidige economische conjunctuur noopt nog steeds tot voorzichtigheid. De baggeractiviteiten, de financiële diensten en het nieuwe segment ‘Energie & grondstoffen’ bieden in de huidige marktomstandigheden goede vooruitzichten, terwijl de vastgoed- en private equity-activiteiten onderhevig blijven aan de impact van de huidige economische recessie en de sterkte van het eventueel herstel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content