Australië heeft het hoogste BBP per inwoner in de wereld

In de Verenigde Staten wordt met enige vorm van jaloezie gekeken naar Australië, dat op economisch gebied het veel beter doet dan de Verenigde Staten zelf. De werkloosheidsgraad in Australië bedraagt maar 5,10%, terwijl 8,20% van de Amerikaanse beroepsbevolking zonder job zit.

Australië heeft het hoogste BBP per inwoner in de wereld van landen met meer dan 10 miljoen inwoners, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door het Internationaal Monetair Fonds. Dat BBP per hoofd van de bevolking bedraagt momenteel 65.000 dollar, onder andere ook dankzij de sterkte van de eigen munt.

Veel sterkere groei dan in VS

Australië heeft economisch gezien een paar goede jaren achter de rug, tussen 2006 en 2011 steeg het BBP met bijna 13,80%. Over dezelfde periode steeg het BBP in de Verenigde Staten met slechts 2,75% De groei is er dus veel sterker dan in de Verenigde Staten.

De belangrijkste reden voor het succes van Australië zijn uiteraard de grote grondstoffenvoorraden waar het land over beschikt. De Aziatische landen zijn belangrijke afnemers van steenkool en ijzererts, waarbij respectievelijk 27%, 19% en 9% van de export naar China, Japan en Zuid-Korea gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content