Apple kan schade in nabeurshandel voorlopig beperken

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een verlies van ruim een kwart procent.

Op het vlak van bedrijfsresultaten wordt het vandaag een relatief rustige dag, waarna de cijferstroom volgende week rustig kan verder rollen.

Op het vlak van bedrijfsresultaten waren er gisteren de cijfers van Apple en Amazon, die beiden met de bedrijfsresultaten teleurstelden.

In het geval van Apple is het een zeldzame keer dat de cijfers tegenvallen. Het valt af te wachten hoe de beurs straks zal reageren, maar in de nabeurshandel blijft het verlies voorlopig beperkt.

Nieuwe tegenslag voor Lynas

In Maleisië besliste de Kuantan High Court om de tijdelijke operationele vergunning voor de Lynas Advanced Materials Plant (LAMP), een verwerkingsinstallatie voor REE, te schorsen tot 8 november. Dit is volgens Royal Bank of Scotland een nieuwe tegenslag voor het Australische Lynas Corp.

Dat gehoopt had om deze maand van start te gaan met de verwerking van ertsen. Volgens de rechtbank moeten de lopende beroepsprocedures eerst worden beëindigd.

Mkango Resources, met hoofdzetel in Canada, rapporteerde beter dan verwachte exploratieresultaten bij het Songwe Hill gebied.

Mkango bezit exploratierechten in het centraal-Afrikaanse Malawi die samen 1751 vierkante kilometer omvatten. Bij Songwe Hill, het grootste gebied, wordt het potentieel geschat op 13,2 miljoen ton ertsen met 1,62 procent aan Rare Earth Oxides of REO’s.

Het aandeel van de zogenaamde heavy REE’s, waar de schaarste het grootst is, wordt geschat op 7,1 procent van de ertsen die ongeveer 40 procent van de waarde van het project vertegenwoordigen.

Het gaat onder meer over europium, terbium en dysprosium. Bijna alle REE ertsen bevinden zich op minder dan 200 meter onder het aardoppervlak, wat gunstig is naar ontginningskosten toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content