Angela Merkel waagt zich in het hart van de Europese schuldencrisis

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets hoger geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. De Stoxx Europe 600 Index opende ongeveer een kwart procent hoger, de bewegingen bij de belangrijkste beursindices liggen in dezelfde orde van grootte.

De Euro Stoxx 50 houdt niet zonder enige moeite stand boven het niveau van 2500, terwijl de BEL 20 weet aan te klampen boven het niveau van 2400. Belangrijke bewegers zijn er binnen de belangrijkste Brusselse beursindex niet, ook de euro blijft dicht bij huis.

Angela Merkel waagt zich vandaag in het hart van de Europese schuldencrisis, ze vliegt namelijk naar Griekenland. In verband met het bezoek van de Duitse kanselier aan hun land hebben de Grieken zware voorzorgsmaatregelen getroffen. Meer dan symbolisch zal het bezoek van Merkel waarschijnlijk niet worden.

Marleen Vaesen wordt benoemd als CEO van PinguinLutosa

Marleen Vaesen wordt vanaf 1 november 2012 benoemd als CEO van PinguinLutosa. Marleen Vaesen volgt Hein Deprez op, die tot op heden CEO was van PinguinLutosa.

Hein Deprez zal vervolgens, als voorzitter van het Strategisch Comité en controlerend aandeelhouder, een actieve rol spelen in het bepalen van de strategie van PinguinLutosa.

Marleen Vaesen was voorheen actief bij Sara Lee. In 1999 werd ze Algemeen Directeur van Douwe Egberts België, een dochtermaatschappij van Sara Lee.

Ze leidde de totaliteit van activiteiten in België: retail, out of home en de koffiebranderij. In 2004 werd ze benoemd tot Senior Vice President Global Brand Coffee & Tea en was verantwoordelijk voor de strategische planning en innovaties.

Vanaf 2006 stuurde ze als Regional Senior Vice President bij Sara Lee Coffee & Tea de verkoops- en financiële resultaten aan van een tiental Europese landen met een zakencijfer van ongeveer 700 miljoen euro.

Ze begon haar carrière bij Procter & Gamble in 1982, waar ze verschillende functies in marketing waarnam. Haar laatste functie was Europees Marketing Directeur, verantwoordelijk voor New Business Development in West Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content