Analisten blijven geloven in Ahold

© belga

Ahold heeft een geconsolideerde netto-omzet bekendgemaakt van € 7,3 miljard over het vierde kwartaal van 2011, een stijging met 4,5% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2010.

Tegen constante wisselkoersen is de netto-omzet met 4,3% toegenomen. Over heel 2011 bedroeg de geconsolideerde netto-omzet € 30,3 miljard, een stijging met 2,5% ten opzichte van 2010. Tegen constante wisselkoersen ging de netto-omzet met 5,5% omhoog.

Ook in het vierde kwartaal heeft Ahold weer een solide prestatie geleverd, met een hogere omzet en grotere marktaandelen in de Verenigde Staten en Nederland. Ahold blijft zich in een goede uitgangspositie bevinden in uitdagende marktomstandigheden, waarin klanten voorzichtig blijven met hun bestedingen.

Reacties van analisten
Pascale Weber van KBC Securities merkte op dat Ahold geruststellende omzetcijfers bekendmaakte, dit als voorbode van de volledige cijfers die op 1 maart worden bekendgemaakt. Voorlopig weegt speculatie over een mogelijke overname nog op de koers. Het aandeel blijft aantrekkelijk gewaardeerd, zodat het opbouwen-advies gehandhaafd blijft.

John David Roeg van ING handhaaft een koopadvies voor Ahold, aangezien de distributieketen goed presteerde qua verkopen. Waarschijnlijk zijn de marges in Q4 gelijkgebleven ten opzichte van Q3, met in de VS op jaarbasis mogelijk zelfs hogere marges.

Ook Richard Withagen van SNS Securities blijft koper van Ahold vanwege de stevige omzetcijfers. Zowel in de Verenigde Staten als in Nederland zelf wint de keten marktaandeel. Het koersdoel werd vastgelegd op 11,50 euro.

De cijfers van Ahold waren volgens Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers conform verwachting. Het marktaandeel in de Verenigde Staten en Nederland is toegenomen, wat als een positief gegeven werd beschouwd. De rating blijft kopen op grond van de sterke marktposities en groei van de marktaandelen, verwachte winstgroei, ruime kasposities en verwachte dividendstijging. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content