Amerikaanse overheid moet deze week opnieuw obligaties plaatsen

De Treasuries maakten vrijdag een goede beurt, met lagere koersen en een rendement dat doorsteeg tot het hoogste niveau in een week. Aanleiding waren de uitslagen van de Europese stress tests, maar ook de publicatie van beter dan de verwachte bedrijfsresultaten.

Daarmee is de vrees voor een economische groeivertraging meteen weer een stuk kleiner geworden. Wel blijft de uitspraak van FED-voorzitter Ben S. Bernanke nazinderen. Die verklaarde vorige week dat de economische vooruitzichten ‘ongewoon onzeker’ blijven.

Tom Roth, senior Treasury trader in New York bij Mitsubishi UFJ Financial Group, merkt op dat de vrees voor een double-dip recessie regelmatig opnieuw de opsteekt. De huidige onzekerheid heeft te maken met vaak tegenvallende macro-economische indicatoren, terwijl de bedrijfsresultaten wel een positief beeld schetsen.

De U.S. Treasury veilt deze week 38 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van twee jaar, 37 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van vijf jaar en 29 miljard dollar aan obligaties met een looptijd zeven jaar. Dat gebeurt gedurende drie opeenvolgende dagen vanaf dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content