Amerikaanse biotechnologiesector blijft interessant om in te beleggen

Momenteel wordt ongeveer een kwart van de portefeuille van Belfius Bank belegd in Amerikaanse aandelen. Zo kan de belegger een graantje meepikken van de iets betere groeivooruitzichten voor de Amerikaanse economie en een mogelijke dollarstijging.

Positief is ook dat de winstmarges van de Amerikaanse bedrijven op hun hoogste niveau noteren sinds veertig jaar. De analisten van Belfius Bank kiezen voor een breed gespreid fonds dat belegt in grote Amerikaanse bedrijven en voegen een extra accent toe via een belegging in een biotechnologiefonds.

Sector presteert erg goed

De Amerikaanse biotechnologiesector presteert immers erg goed en is weinig afhankelijk van de economische conjunctuur. De jongste tien jaar zijn veel meer geneesmiddelen ontwikkeld als resultaat van onderzoek door biotechnologiebedrijven. In 2000 stond er slechts één biotechnologisch medicijn in de top tien van de best verkopende geneesmiddelen.

In 2008 waren er dat al vijf en in 2014 zouden er niet minder dan zeven geneesmiddelen in de top tien staan, waarvan drie tegen kanker. Zowat 40 % van de biotechnologische medicijnen betreft kankerbehandelingen. De belegger investeert best goed gespreid (bv. via een fonds), want beleggen in individuele biotechnologieaandelen blijft risicovol.

Tegenvallers, zoals de stopzetting van studies of de niet-goedkeuring van producten, kunnen aanleiding geven tot forse koersdalingen van 50 % en meer.

De groeimarkten niet vergeten

Tot slot wil Belfius Bank ook de aandelen van de groeimarkten niet vergeten: 10 tot 15 % van uw aandelen mag van bedrijven uit de groeilanden zijn. De voorkeur gaat uit naar een brede spreiding met posities in alle groeiregio’s en met een extra accent via Chinese aandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content