Amerikaanse beurzen testen uit of bodem al is bereikt

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van een overtuigende beweging is zeker geen sprake. De belangrijkste indices blijven dicht in de buurt van de nullijn, de beleggers begrijpen maar al te goed dat de problemen zeker nog niet opgelost zijn.

Een slechte afloop van de Europese schuldencrisis zou de financiële markten op stelten kunnen zetten en de gevolgen daarvan gaan ongetwijfeld ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voelbaar zijn. De Griekse verkiezingen gaan door op 17 juni en dat betekent dat we nog minstens een maand vol onzekerheden voor de boeg hebben.

Wat met de dollar?

Op de valutamarkten is de koers van de dollar in de afgelopen dagen fors gestegen ten opzichte van de euro en dat is geen goed nieuws voor de Amerikaanse bedrijfswereld. De exportgerichten bedrijven gaan het moeilijker hebben om op te boksen tegen hun Europese concurrenten.

Ook vandaag staat de goudprijs onder druk, wat het gevolg is van de sterkere dollar. Het goud bevindt zich nu officieel in een berenmarkt, zodat een verdere prijsdaling niet onwaarschijnlijk lijkt. Steeds meer analisten geloven dat de goede dagen voor het goud nu achter de rug zijn.

Vanmiddag liepen er hoopgevende signalen binnen uit de Amerikaanse vastgoedsector en dat kan ook de bouwsector een duwtje in de rug geven. De bouw is uiteindelijk maar goed voor 2,30% van het BBP, maar de invloed van de bouw mag toch niet onderschat worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content